Seværdigheder i Aalborg

Aalborg, en by rig på oplevelser for både børn og voksne, byder på et væld af attraktioner. Her er et udpluk af Aalborgs mest elskede seværdigheder.

 

Musikkens Hus

Man behøver blot at betragte vores nærmeste nabo, Musikkens Hus, udefra for at vide, at her er tale om en sand kulturinstitution i Aalborg. Den bombastiske og enestående bygning er et besøg værd i sig selv, og hvis I har tid, kan vi også varmt anbefale at opleve en koncert i den helt unikke koncertsal, hvor akustikken er i verdensklasse.

Programmet spænder bredt over alle genrer, og billetter kan købes på www.musikkenshus.dk.

Kunsten – Museum of Modern Art

Kunsten er ikke blot et museum, men en arkitektonisk perle, hvor moderne kunst og natur smelter sammen. Her kan kunstens mange facetter udforskes, mens kreativiteten får frit spil. 6 Musikkens Hus: Ved Limfjordens bred, står Musikkens Hus som et musikalsk vartegn for Nordjylland. Nyd en koncert under stjernerne og mærk musikkens magi i hjertet af Aalborg.

Kunsthal NORD

I Aalborgs gamle kraftværk, findes Kunsthal NORD, en verden af eksperimenterende kunst. Det rå, industrielle rum danner rammen for nyskabende udstillinger, en sand oase for kunstelskere.

Skråen

Skråen er en af Aalborgs ældste og bedste musikscener, hvor danske og udenlandske kunstnere har underholdt os gennem 40 år. Skråen ligger i kulturhuset Nordkraft, og vi kan varmt anbefale, at I tjekker programmet på forhånd, for Skråen har altid noget godt i ærmet!

Teater Nordkraft

Teater Nordkraft laver inviterende og risikovilligt teater til hjertet. Teater Nordkraft laver forestillinger for både børn og voksne af høj kunstnerisk kvalitet, som befinder sig i krydsfeltet mellem det folkelige og det eksperimenterende, mellem drama og det intime, det dybt sindsoprivende og det fantastisk festlige. Altid med den menneskelige historie som udgangspunkt – Altid med et visuelt stærkt og legende scenesprog.

På Teater Nordkraft er mødet med publikum altid i fokus. Teatret åbner det sceniske rum, som interagerer og insisterer på det levende, oprigtige og uforfængelige møde. Det gælder både før, under og efter forestillingerne.

Som vores gæst får du 20% rabat på billetter til enhver forestilling hos Teater Nordkraft, som ligger lige overfor hotellet. I din bookingbekræftelse modtager du en kode du kan bruge når du køber billetter i teatrets hjemmeside.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er måske Danmarks bedste og mest interaktive zoo! Her finder du 11 ud af de 12 mest populære zoo-dyr og hundredvis af andre dyrearter. Der er masser af oplevelser, kig bag kulisserne og ikke mindst en gigantisk legeplads midt i parken.

Aalborg Zoo har åbent hver dag året rundt og ligger kun 10 minutter i bil fra KOMPAS Hotel Aalborg.

Utzon Center

Utzon Center er en hyldest til arkitektur og design. Her kan familien udfolde kreativiteten gennem workshops, mens fjordens skønhed nydes fra restaurant JØRN, en kulinarisk oplevelse i Jørn Utzons arkitektoniske mesterværk.

Vikinger på Lindholm Høje

Gå 1.500 år tilbage i tiden på en af Danmarks smukkeste og største vikingegravpladser. Se, hvordan vikingerne levede på Lindholm Høje, og oplev livet omkring Limfjorden i oldtiden. På Lindholm Høje finder I den store gravplads, museum med to store udstillinger, vikingebutik og café – kun 10 minutter i bil fra hotellet.