KOMMENTAR: Batter det overhovedet noget, hvad et Aalborg-hotel gør for at gøre verden et grønnere sted? Det kan du tro.

Af Bo Kikkenborg, hoteldirektør, KOMPAS Hotel Aalborg

I Danmark forbruger vi en meget stor del af verdens ressourcer. Når vi kommer til april, har vi allerede forbrugt den del, som tilkommer os, og resten af året forbruger vi så nogle andres andel. Den lader jeg lige stå et øjeblik…

Vi skal og bør stå sammen om at nedbringe ressourceforbruget. Det er både etisk og miljømæssigt korrekt, og som et non-profit og bæredygtigt hotel vil vi gerne tage vores del af ansvaret.

Derfor har vi valgt at blive et Green Key-certificeret hotel.

Pragmatisk bæredygtighed

Green Key er turismens internationale miljømærke og gives til turistvirksomheder, som gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet. Vi har således forpligtet os til at opfylde en lang række krav inden for bl.a. vand, affald, rengøring, energi, udearealer og indeklima.

På den måde bliver et abstrakt begreb som ”bæredygtighed” virkelighedsnært og lavpraktisk, fordi det brydes op i ”spiselige” bidder, der passer til vores rutiner og hverdag. Der er ikke så mange danske Green Key-hoteller endnu, som regel kun de helt store hoteller, men det skal nok komme.

Bundlinjen er vigtig
I Aalborg arbejder vi i turistbranchen på at gøre byen til en bæredygtig destination, og Green Key er KOMPAS Hotel Aalborgs bidrag.

Men ingen gør noget for sine blå øjnes skyld.

Det hele skal hænge sammen, også økonomisk. Bæredygtighedstiltag skal være fordelagtige for både miljøet og bundlinjen. Noget så lavpraktisk som et mindre strøm- og vandforbrug medfører jo mindre regning. I disse tilfælde er bæredygtighed bare almindelig sund fornuft, og sådan bør det være.

Grønne busser og taxaer
KOMPAS Hotel Aalborg har lavet en handlingsplan for nedbringelse af ressourceforbruget, som hvert år skal gennemgås og forbedres, så vi sikrer, at bæredygtighed forbliver en dynamisk indflydelse på hotellet.

Skulle jeg – som hoteldirektør og privatperson – kigge ud over vores egen matrikel og komme med et konkret ønske til forbedringer i byen, ville det være, at alle busser og taxaer kun kører på el.

Det er godt og miljøvenligt, når vores gæster går ind til byen eller lejer vores cykler, men skal de længere ud, skal de ofte med dieselbusser, som larmer, støjer og forurener. Det samme gælder taxaerne.

Derfor glæder jeg mig til den dag, at jeg kan sende vores gæster ud på eventyr i vores smukke by i bæredygtige transportmidler.